www.Fargesia.nl

Fargesia murieliae
De ideale tuinbamboe
Tuinbamboe vervolg
Fargesia robusta
Sortiment en kwaliteit
Groei
Voeding
Na het planten
Voorbeelden
Op terras en balkon
Limited Editions
Bloei
Zaailingen
Contact

Fargesia's na het planten


Fargesia's zijn planten met heel veel blad, ze hebben dus veel water nodig. Bij het water geven worden er nogal wat fouten gemaakt. Of de plant krijgt te weinig water en dan verdroogt hij, of de plant verdrinkt omdat u hem teveel water geeft. Fargesia's voelen zich het beste thuis in licht vochtige zure grond. Het is daarom verstandig Fargesia's te planten in een grondmengsel dat het water langzaam doorlaat. Tijdens warme en zeer warme dagen is het soms nodig de plant meer dan 1 x per dag water te geven. Wanneer de zon een tijdlang schijnt, rolt het blad van de meeste Fargesia's zich op, wat geen teken van watergebrek hoeft te zijn. Voelt de bodem vochtig aan, dan heeft het blad zich opgerold om grotere verdamping te voorkomen.


Voorbeelden

Van alle Fargesia's is de Fargesia m. 'Little John' de kleinste. De plant groeit kort en breed, groeit onder normale omstandigheden niet hoger dan 120 cm en komt de meest extreme winters in Nederland zonder bladschade door. Fargesia m. 'Mae' is een veel hogere fris-groene zuster van 'Little John'. Mae kan zo'n 3 meter hoog worden, draagt het hele jaar door een waaier van duizenden groene blaadjes en tooit uw tuin niet alleen in zomerpracht, maar ook in de koudste winternacht. Fargesia m. 'R.C.' tenslotte is de robuuste broer van 'Mae en Little John'. Het blad neigt naar donkergroen, de uiteinden van de stammen zijn -vooral in aanvang- aan de bovenkant wijnrood. Een saluut als afscheid aan alle Fargesia nitida's, die zich momenteel en masse doodbloeien. Wenst u een compacte solitair of een sterke brede haag, dan is deze variŽteit de ideale oplossing.

Bloeiende Fargesia nitida


Fargesia's in bakken op terras en balkon

Fargesia's in bakken op terras en balkon zijn niet in de volle grond uitgeplant en behoeven dus extra aandacht. De potten en bakken dienen onder alle omstandigheden gaten in de bodem te hebben, groot genoeg om het gietwater door te laten.

Fargesia zaailingen in de volle wind op 70 meter afstand van het IJsselmeer.
De wind waait voornamelijk uit zuid, zuidwest.
Locatie: Dorpsweg 125 te Schellinkhout (NH).


Limited Editions

Staan de wortels te lang in het water, dan ontstaat blijvende schade aan de plant. Fargesia in bakken en in potten geplant kunnen in de winter bevriezen en dan bent u uw plant kwijt. Het is daarom verstandig een goede keuze te maken; het materiaal waarvan de bak gemaakt is, moet dik genoeg zijn om doorvriezen te voorkomen. Voor alle zekerheid kunt u de bak of pot inpakken in stro, noppenfolie of een ander goed inpakmateriaal.

Fargesia's zijn verkrijgbaar in goed gangbare maten, d.w.z. containerpotten van 7,5 liter, van 10 liter en van 15 liter. Soms worden zogenaamde LIMITED EDITIONS aangeboden, dit zijn volwassen planten in 90 liter containers en meer.