www.Fargesia.nl

Fargesia murieliae
De ideale tuinbamboe
Tuinbamboe vervolg
Fargesia robusta
Sortiment en kwaliteit
Groei
Voeding
Na het planten
Voorbeelden
Op terras en balkon
Limited Editions
Bloei
Zaailingen
Contact

Belangrijkste eigenschappen


Vooral de eigenschap dat Fargesia niet woekert, maakt de plant uitermate geschikt voor het gebruik in de tuin, als solitaire en als haag.

Een andere in het oog springende eigenschap is het feit dat de plant wintergroen blijft en extreme koude aankan. De plant is niet alleen groen in zomerpracht, maar ook in de koudste winternacht.

Fargesia robusta P. King, één van de vijf nieuwste aanwinsten voor de Noordeuropese tuin. Foto: locatie bamboepark Schellinkhout

Fargesia is wanneer u de juiste soort toepast, ook de ideale kuip-bamboe, omdat de plant niet overdreven hoog wordt en omdat het filigrain fijne blad bij iedere bries voor u danst in de wind. Sommige kwekers die er belang bij hebben hun variëteit exclusief te houden, doen er van alles aan om de namen onuitspreekbaar en mysterieus te laten. Deze Fargesia-site dient een duidelijk ander belang: transparantie in de bamboes.

Fargesia robusta XX, compact groeiende polvorm

 

Fargesia rufa

Van alle zgn. 'umbrella' bamboes of 'fountain' bamboes, heeft de rufa de meest duidelijke parapluvorm en vormt hij de meest opvallende fontein. De plant is bijzonder goed winterhard en zeer mooi wintergroen. De eindhoogte van deze bamboe bedraagt zo'n 2,5 meter.

De talrijke scheuten schieten in het voorjaar letterlijk omhoog. De plant dankt zijn naam aan de vosrode takaanzetten (rufa = latijn voor vos).